Hvad er Blue Light? (Blå lys fra skærme) - Tego.dk

blue light briller uden styrke

I vores moderne teknologiske æra er vi konstant forbundet til vores skærme. Uanset om det er vores computere, smartphones, tablets eller tv'er, er skærme blevet en integreret del af vores daglige liv. Men har du nogensinde spekuleret på, hvad dette blå lys faktisk er, og hvilken indvirkning det har på vores helbred og velvære? I dette blogindlæg vil vi udforske mysteriet om det blå lys og dets potentielle konsekvenser for vores søvn, øjne og generelle velbefindende.

Hvad er Blue Light?

Blåt lys er en del af det synlige spektrum af lys, der har en kort bølgelængde og høj energi. Det er kendt som "blåt" på grund af dets farve, men det omfatter også dele af det violette spektrum. Det er vigtigt at bemærke, at solen er den primære naturlige kilde til blåt lys, og det hjælper med at regulere vores døgnrytme og humør. Imidlertid udsender moderne elektroniske enheder også en betydelig mængde blåt lys, som vi udsættes for i løbet af dagen og aftenen.

Indvirkningen på vores søvn: En af de mest diskuterede effekter af blåt lys er dets indflydelse på vores søvnkvalitet. Når vi udsættes for blåt lys om aftenen eller før sengetid, kan det forstyrre vores døgnrytme ved at hæmme produktionen af det søvnhormon, melatonin. Dette kan føre til vanskeligheder med at falde i søvn og forringe søvnens kvalitet. Denne effekt er særlig relevant for personer, der bruger mange timer foran skærme sent på aftenen eller om natten.

Hvorfor er Blue Light skadeligt?

Langvarig eksponering for blåt lys har negative konsekvenser for vores øjne. Fordi blåt lys har en kortere bølgelængde, har det tendens til at sprede sig mere i øjet og kan forårsage en større belastning på øjets linsen og nethinden. Dette kan føre til symptomer som øjenbelastning, tørre øjne, sløret syn og endda øget risiko for udvikling af visse øjensygdomme som maculadegeneration. Det er vigtigt at være opmærksom på disse potentielle konsekvenser og tage forholdsregler for at beskytte vores øjne.

Hvordan kan vi beskytte os mod Blue Light?

Skab en skærmfri zone før sengetid: For at forberede din krop på en god nattesøvn er det en god idé at skabe en skærmfri zone mindst en time før sengetid. Dette betyder, at du undgår at bruge elektroniske enheder som smartphones, tablets eller computere i løbet af denne periode.

 

Brug regelmæssige pauser og øvelser: Uanset hvor meget du begrænser din eksponering for blåt lys, er det stadig vigtigt at give dine øjne regelmæssige pauser. Sørg for at tage hyppige pauser fra skærmen og ret dine øjne mod andre objekter i rummet for at mindske belastningen. Øvelser som øjenøvelser, blinkeøvelser og fokuseringsøvelser kan også hjælpe med at reducere øjenbelastningen og bevare øjenkomforten.

 

Brug Blue Light Briller fra TEGO: En effektiv måde at reducere mængden af blåt lys, der når dine øjne, er at anvende blue light briller med indbygget blåt lys-filtreringsteknologi fra TEGO. Disse briller er designet til at blokere eller reducere mængden af blåt lys, der udsendes fra skærme. Ved at bruge Blue Light Briller kan du beskytte dine øjne og mindske øjenbelastning og bivirkninger. Klik her for at se vores Bedst i Test Blue Light Briller